Pixelfan

foto's en gedachten…

banner achter de schermen

Achter de schermen

Twee vaak en steeds terugkerende vragen van bezoekers van deze website zijn : is dit een wordpress site en zo ja… waar kan ik de template of “theme” terugvinden ?

Het antwoord op de eerste vraag is kort en krachtig : absoluut. Dit is inderdaad een site die draait op een zelf gehost wordpress systeem. Ik had al eerder vermeld dat, naast fotografie, ik een bijzondere interesse heb voor technologie en webdesign (en net als bij fotografie op amateur niveau :-) ) en het zelf ontwerpen van mijn fotosite was dus vanzelfsprekend.

Het antwoord op de tweede vraag zou even kort en krachtig kunnen zijn : nergens. De template of “theme”, voor de niet kenners : de look & feel van de website, heb ik ook zelf (met veel vallen en opstaan) ontworpen. Aangezien ik nergens een template kon vinden die beantwoordde aan mijn eisen moest ik wel zelf de armen uit de mouwen steken.
Wat die eisen waren ?

1) Responsive Design

Tegenwoordig is dit een must. Je website moet mooi en goed leesbaar blijven op verschillende apparaten zoals PC, telefoon, tablet… en wie weet waarop nog meer in de toekomst. (alhoewel mijn koffiezet een koffiezet moet blijven en geen multimediaal technologisch wonder dat optioneel ook nog koffie kan maken)

2) Geselecteerde foto’s als ‘fullscreen” achtergrond

Tja, we spreken hier uiteindelijk over een fotosite hé.

3) Custom Post voor de foto’s en linken

Elke foto is een onderwerp op zich en niet enkel grafische verfraaiing van tekst. Om niet iedere keer het wiel opnieuw uit te vinden op het vlak van opbouw van een pagina, en om een duidelijk onderscheid te maken tussen foto’s en andere posts, moest ik hier teruggrijpen naar custom post types.

4) Ajax

Galerijen met hopen foto’s kunnen tijdrovend zijn bij het laden van de pagina… Ajax biedt hier een oplossing voor de snelheid en… het mag ook eens modern en hip zijn, niet ?

5) Integratie Google Maps

Omdat ik dat leuk vind !

Er waren nog een hoop andere eisen, maar deze belangrijkste 5 zorgden er al voor dat ik geen kant-en-klare thema’s kon vinden… en ervoor betalen wou ik niet. Een hobby mag wat kosten, maar niet teveel hé. Ik moest dus zelf mijn template ontwerpen en, tadaa, enkele weken later was “Pixelfan” geboren…

Nu, mijn antwoord op de tweede vraag wil ik wel wat nuanceren. Als ik zeg dat je de template nergens kan vinden is dat niet helemaal waar. Ik geef het toe, er zullen nog wat haken en ogen aan zitten, en als ik die vind werk ik er onmiddellijk aan, maar in het algemeen ben ik vrij trots op pixelfan. Zo trots dat ik bereid ben het te delen… dus, indien je denkt een leuke thuis te hebben voor pixelfan, en je bereid bent alle lof naar mij te sturen via de nodige wederlinkjes… stuur me dan een berichtje en wie weet heb je binnenkort een totaal nieuwe look in huis.

Jouw reactie...

jouw reactie

*

*

Your email address will not be published.

*

controle & bevestigen

*